Spider Napisano Styczeń 20, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 20, 2018 Witam ! Mam problem jak sie domyślacie :) . A tak dokładnie, pisze sobie WinApi przykładowe jakieś okno i inne duperelem, zapisuje kompiluje, działa :D. Zamykam VC++, otwieram ponownie ten sam plik i kompluje dokładnie ten sam plik który przed chwila mi sie skompilował i wyskakuje mi errory w kompilacji . A dokładnie -> Linking... LIBCD.lib(crt0.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol _main Debug/ble.exe : fatal error LNK1120: 1 unresolved externals Error executing link.exe. . Nie mam pojęcia co sie dzieje, probowałem szukać coś do tego, ale nic . Mam Visual Studio 6 . Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Complex Napisano Styczeń 20, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 20, 2018 Mam nadzieję, że otwierając projekt otwierasz z pliku nazwa.dsp. bo otwierajac sam plik nazwa.cpp nie tworzysz projektu i wtedy sie nie skompiluje bo VC nie wie jak ma kompilować bo nie ma projektu. Troszke zamotałem ale mam nadzieje ze zczaisz o co chodzi ;) pozdrawiam Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano Styczeń 20, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 20, 2018 AaaaAaaaAAAAAAa, :D . Dzieki Pinolec ;-) . Wiesz będe sie musiał jeszcze duużo pouczyć :D . A to przez tego Borland TC++, bo glopek utworzył mi ikone, a jak ją otwierałem to mi sie odpalał VC++ i myślałem że jest ok, a jednak nie było :) . Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawek Napisano Luty 3, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Luty 3, 2018 Ja mam ten sam błąd i kiedy otwieram sam plik *.cpp to i tak on mi sam tworzy projekt. A otwarcie z projektu nie rozwiązuje mi tego problemu. Czy jest jakaś inna alternatywa rozwiązania tego problemu. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts