Chaos Napisano Styczeń 18, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 18, 2018 Mam małe pytanko co mam zrobić?? Chcę napisać np. własnego butona chodzi mi o nie takiego jak w borlandzie ale takiego gdzie mógł bym móc wstawić własną na niego bitmape i móc go tylko wcisnąć i wycisnąć więc nic bardzo zaawansowanego. Co mam zrobić bo po nałożeniu na niego bitmapke i przykryciu tego okna z butonem innym oknem to po odsunięciu bitmapa znika więc niewiem co mam zrobić. W BCB grafika z image czy butonów nie znikają więc jak to zrobić?. Mam nadzieje, że zrozumiale :). A i jeszcze jedno, może powinienem używać WM_PAINT, ale stosując właśnie WM_PAINT to odświerza mi się cały czas nonstop nawet gdy jest na wieszchy (Aktywne) i tak całe okno mróga. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chaos Napisano Styczeń 18, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 18, 2018 OK już sobie poradziłem. Taką mam nadzieje :). Błędem było to że w WM_PAINT ustawiałem wielkość okna co powodowało znowu wywołanie WM_PAINT i tak w kółko :). Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts