secid Napisano Styczeń 2, 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 2, 2018 sorki ale malo sprecyzowalem. interesuje mnie wylacznie funkcja robiaca screenshota ale nie tylko calego ekranu ale np. zawartosci samego okna ktorego uchwyt jest podany do funkcji. pzd secid Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Complex Napisano Styczeń 2, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 2, 2018 Widzę, że jesteś wybredny. Ale to nic. Jak chcesz mieć screen jakiegoś okna, to daj na to okno focus, a potem wyślij komunikat wcisniecia Alt+PrintScrn. Teraz w schowku znajdzie sie samo okno, które chciałeś. pozdrawiam Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio Napisano Czerwiec 11, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 11, 2018 Można też pobrać kontekst uzadzenia (okna), następnie użyć czegoś w rodzaju CreateCompatibleBitmap(HDC,INT,INT); Szczerze to mi się to nigdy w pełni nie udało, ale jak ktoś sypnie kawałkiem kodu to się nie pogniewam :) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Complex Napisano Czerwiec 11, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 11, 2018 W dziale download masz source progsa ale uzywajacego PrintScreen. pozdro Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio Napisano Czerwiec 12, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Czerwiec 12, 2018 Właściwie to chodziło mi o kodzik z wykorzystaniem CreateCompatibleBitmap(); No cóż zawsze można pójść na łatwizne 8) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts