Sales Napisano Grudzień 5, 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 5, 2017 Istnieje jakas polska ksiazka z omowionymi kontrolkami ListBox, Combo Box, RichEdit i innymi? Mam dosyć szukania po tych angielskich helpach i dokumentacjach Win32 ;P Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0xic Napisano Styczeń 22, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 22, 2018 Nie mam żadnej takiej książki ale w opisie "Visual c++ 6.0 dla każdego" pisze Dzięki tej książce: Nauczysz się użytkować środowisko Visual C++, aby szybko i sprawnie tworzyć własne aplikacje Opanujesz metody użytkowania wszystkich obiektów kontrolnych okien (..) Jak chcesz to zajżyj tutaj :D Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Complex Napisano Styczeń 23, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 23, 2018 Być może i książka jest dobra ale jest o MFC a nie o API. Słyszałem kiedyś o dobrej pozycji o API, ale nie pamiętam jaki był tytuł. Jak sobie przypomnę to dam znać. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phoenix Napisano Styczeń 23, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 23, 2018 Do API zdecydowanie polecam ksiazke Charles'a Petzolda "Programowanie Windows" jak na razie mam ja pare dni jednak ksiazka jest pisana przystepnie ( oczywiscie znajomosc podstaw c++, wskazniki itp). Ksiazka ma rowniez bardzo bogate komentarze przy kodach zrodlowych ( dla mnie wielki plus ). Niestety cena jest dosc przytlaczajaca ponad 120 zl moze zabolec. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Complex Napisano Styczeń 24, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 24, 2018 To prawda na początek ta książka jest niezastąpiona. Teraz też często do niej zerkam. Ma jednak jedną wadę - jest za krótka :P (ok. 1300 stron) i nie opisuje common controls i kilku innych zagadnień API. Jednak mimo wszystko jest godna polecenia, bo można się na niej nauczyć podstawowych zasad programowania, a kolejne etapy nauki przychodzą już łatwiej. pozdro Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phoenix Napisano Styczeń 24, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 24, 2018 A jaka ksiazke polecasz pozniej, ktora omawia dokladniej i bardziej zaawansowane API ? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0xic Napisano Styczeń 24, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 24, 2018 Mam pytanie. Jakiego wydawanictwa jest ta książka ? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phoenix Napisano Styczeń 24, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 24, 2018 Link do wydawcy https://www.rm.com.pl Najlepje jak wpiszesz w wyszukiwarce "programowanie windows" bo mialem troszke problemow z odnalezeniem tej pozycji Pozdrawiam Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Complex Napisano Styczeń 25, 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 25, 2018 Książka jest wydawnictwa MS Press. A jeżeli chodzi o coś bardziej zaawansowanego to w języku polskim nie spotkałem się z taką książką. Bardziej zaawansowane zagadnienia są dobrze omówione w msdn i lepiej się nauczyć kożystać z tego dobrodziejstwa. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts