teofilp Napisano Styczeń 22, 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 22, 2015 Wiem ogólnie jak to sie robi, ale ponieważ nie siedzę codziennie w js to trochę się pogubiłem. $(document).ready(function() { var sze = window.innerWidth; $.ajax( { url: "index.php?sze="+sze+"", success: function(data) {} }); }); Co więc robię nie tak ; (? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artziom Napisano Styczeń 24, 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano Styczeń 24, 2015 var sze = window.innerWidth; $.ajax({ type: "POST", // lub "GET" url: "index.php", data: { sze : sze }, // {nazwa_zmiennej_GET_lub_POST : "wartość_zmiennej } success: function(response){ } }); Proszę przykład przekazania zmiennej za pomocą funkcji jQuery.ajax(). Możesz też użyć bezpośrednio funkcji jQuery.post() lub jQuery.get(). Są to odpowiedniki funkcji jQuery.ajax(), tyle że z góry definiują jaką metodą przekazujesz zmienne. Co do tej częsci kodu: data: { sze : sze } Musisz sprawdzić czy nie musisz lewej strony, czyli tego jak ma się nazywać zmienna GET/POST dać w cudzysłów jeśli próbujesz przekazać wartość ze zmiennej o tej samej nazwie bo może być tak że przekażesz zmienną która zostanie nazwana wartością ze zmiennej 'sze'. Ale nie jestem pewien, a nie mam jak tego sprawdzić. Pokombinuj. Albo zmień to na { szer : sze } i odczytasz to w pliku php jako $_POST['szer'], albo zobacz z tymi cudzysłowiami. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts