xaller1997 Napisano Październik 13, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Październik 13, 2013 Witam. Mam sprawę. Chodzi mi konkretnie o język JavaScript. Przejdę do szczegółów. Tworze pewien program w jednej z gier. Zrobiłem już obudowę,ramki, oraz przyciski. Chcę zrobić tak,że jak np. kliknę przycisk "Ucieknij Ręcznie", to automatycznie, użyje mi klawisza z klawiatury. Krótko mówiąc, potrzebuje skryptu który: Jak kliknę na przycisk ( który sam zrobiłem), to po kliknięciu, używa litery z Klawiatury. Np. Klikam przycisk "UŻYJ" i automatycznie się wciska klawisz "Q". Mam nadzieje że rozumiecie. Pozdrawiam i proszę o Odpowiedź :) Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
writen Napisano Październik 20, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Październik 20, 2013 Kiedyś też czegoś takiego szukałem, ale spotkałem się z odpowiedziami, że nie da się tego zrobić. Powiedz do czego konkretnie ci to potrzebne, może wymyślimy alternatywne rozwiązanie. I mógłbyś wyjaśnić o co chodzi w tym stwierdzeniu?: Tworze pewien program w jednej z gier. Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hassta Napisano Grudzień 2, 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 2, 2013 Chyba tego szukasz: http://www.javascriptkit.com/jsref/eventkeyboardmouse.shtml Chociaż nie rozumiem do końca przeznaczenia... jak to dokładnie ma wyglądać? Domyślam się, że wciśnięcie klawisza "Q" wywołuje jakąś akcję. Jeżeli tak to czy nie lepiej poprostu w momencie kliknięcia wywołać tą funkcję? $(this).click(function(){ wywolanie_funkcji });? Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts