DevStart Blogi Napisano Grudzień 20, 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano Grudzień 20, 2015 Krótki news: wyszedł nowy numer magazynu Programista (42) - można go znaleźć w Empiku / w prenumeracie / pisząc mejla do redakcji. Czytałem wcześniej (zaleta bycia recenzentem) dwa artykuły, które trafiły do tego numeru i które sądzę, że zainteresują czytelników mojego bloga: „Piszemy własny RTOS!” (Radosław Biernacki) oraz „HITCON CTF 2015 – Rsabin” (Jarosław Jedynak i Stanisław Podgórski z teamu p4). Ten pierwszy jest jednym z ciekawszych artykułów które czytałem w Programiście i traktuje o (jak nazwa wskazuje) pisaniu własnego systemu czasu rzeczywistego (w tym przypadku w kontekście platformy AVR, ale większość kodu jest uniwersalna / kompatybilna z x86). Ten drugi jest natomiast solidnym write-upem o wysoko punktowanym zadaniu z kategorii crypto z HITCON CTF 2015 - zdecydowanie polecam. Przydatne linki: Spis treści "Teaser" artykułu o RTOS I póki co tyle - miłej lektury!Wyświetl pełny artykuł Cytuj Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts