Jump to content

Grill na wiosnę gazowy czy może węglowy


emildas
 Share

Recommended Posts

Off topic tak więc licze na to, ze jest to odpowiedni dział do zadania takiego pytania ;) Mianowiecie planuję zakup nowego grilla na sezon wiosną lato. Zastanawiam się czy zainwestować w grill gazowy czy może jednak pozostać przy węglowym.

Nigdy nie miałem gazowego. Czy warto Waszym zdaniem? 

Link to comment
Share on other sites

Jak dla mnie to tylko i wyłącznie gazowy. Wcześniej używałem tradycyjnego, ale przy gęstej zabudowie dym nie był dobrze postrzegany wśród sąsiadów, po takiej imprezie człowiek zawsze przechodził tym zapachem, często się przypalało. Ogolnie bardziej grilla takiego trzeba pilnować, co nie jest często takie proste w dużej grupie osób. Ktoś musi przy nim nieustannie stać i patrzeć czy coś się nie przypaliło, czy jedzenie się dobrze ugrillowało. Na gazowym mogę zrobić grilla nawet w środku nocy. Rozgrzewa się w pięć minut, wszystko jest rowniutko wypieczone, nie przypala się, nie kopci. 

Link to comment
Share on other sites

Poza tym przygotowanie jedzenia jest o wiele szybsze. Jedzenie wbrew moim obawom nie śmierdzi gazem, a pięknie czuć grillowanym. Mam trzy palnikowy kupiony na promocji w zeszłym roku w Leroy Merlin.
Widzę, ze model który mam jest jeszcze w sprzedaży na ten sezon.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...